Procesul de Spălare

La început, am spălat tradițional, așa cum știu toți clienții noștri că se spală covoarele, așa cum le-ar spăla ei înșiși dacă ar avea timp și loc: pe jos, cu furtunul cu apa rece și cu peria. La imaginea aceasta, am adăugat elementele definitorii de tehnologie modernă care ne permit rapiditate și calitate 13706124_1073235306093199_990474385_nincontestabilă.
Procesul de spălare al covoarelor este unul destul de complex, care cuprinde următoarele etape:

Desprăfuirea covorului  cu ajutorul unui utilaj automat, intrat recent în inventarul Tip Top – singurul de acest gen din oraș. Prin eliminarea initiala a prafului din covor ne asiguram ca la momentul umezirii covorului acel praf nu se va transforma in namol, care e foarte greu de eliminat.

 

IMG_0510Spalarea propriu zisa se executa cu un utilaj complex. Trenul automat de spălare cu 6 perii rotunde si o perie cilindrica care piaptana delicat covoarele.

 

Aplicarea detergentului lichid și a balsamului, special 13705257_1073235302759866_1095385467_n
conceput pentru covoare. Pentru covoarele din lână aplicăm un detergent care conține antioxidanții necesari eliminării efectului nociv al apei dure asupra lânii. Pentru covoarele care prezintă mirosuri neplăcute (exemplu: urină), folosim un neutralizator de mirosuri care elimină aceste mirosuri, fără a afecta țesătura covorului. Iar pentru familiile cu copii, folosim un produs care conține germicid și antibacterial care distrug bacteriile din țesătura covorului. După procesul de spălare cu detergent covoarele se tratează cu balsam pentru a tratarea fibrelor textile și pentru susținerea procesului de limpezire.

De asemenea, putem elimina cu succes petele de cafea, ulei proaspăt, vin roșu, iarbă, mucegai, rugină, pix, cariocă, cerneală.

Uscarea covorului. Acest proces se face în 2 etape. Prima este introducerea covorului în centrifugă13689633_1073235316093198_966245147_n
, proces prin care este eliminată 95% din apa din covor. Centrifuga nu doar usucă covoarele, ci fixează culorile și permite clătirea aproape perfectă a covoarelor. Cea de-a doua etapă este introducerea covoarelor într-un uscător încălzit, unde temperatura și umiditatea sunt controlate cu ajutorul unui computer.
Inainte de livrare are loc finisarea covoarelor, etapa in care covoarele se aspira din nou cu un aspirator puternic, dotat cu 3 motoare iar apoi se periaza manual cu perii special concepute sa elimine firele de par uman, scamele rezultate in procesul de spalare si alte impuritati. Acestea sunt ulterior așezate pe suporți speciali, pregătite pentru livrare.

Tratament pentru franjurii covorului. După procesul de uscare,
franjurii au parte de un tratament special, de albire cu un produs pe bază de oxigen curatare-3activ.
Aspirarea si periajul covoarelor. Înainte de livrare, covoarele sunt aspirate folosind un aspirator puternic cu 3 motoare. Periajul final se face manual cu 3 tipuri de perii, în funcție de impuritățile ce trebuiesc îndepărtate precum păr uman sau de animale, scame rezultate din procesul de spălare.

Observații:
Nu garantăm eliminarea 100% a oricărui tip de pată. Este foarte importantă vechimea petei sau dacă aceasta a fost tratată chimic cu alte substanțe înainte de spălare.
Rezultatul final depinde foarte mult de cum a fost exploatat covorul: așezarea lui pe jos, întreținerea lui între spălări – aspirat regulat, expunerea la soare și poziționarea diferitelor obiecte de mobilier peste covor.

button

 

Call Now ButtonSuna acum (L-V 8-17; S 9-15)